Свет

Скот Ритер: Зеленски да заборави на Крим и Донбас

Кијев не жели да прихвати реалност, односно, не жели да схвати да Оружане снаге Украјине не могу да победе руску војску, поручио је пензионисани обавештајац америчког маринског корпуса
Скот Ритер: Зеленски да заборави на Крим и ДонбасGetty © Dan Kitwood

Уколико жели да преговара и што пре закључи мир, украјински председник Владимир Зеленски мора да схвати позицију Москве, рекао је за Јутуб канал "Џаџинг Фридом" пензионисани обавештајац америчког маринског корпуса Скот Ритер.

"Не можете да седнете за преговарачки сто уколико говорите потпуно другачијим језиком. У неком тренутку Зеленски ће морати да научи да говори на руском језику, али кад то кажем не мислим буквално, већ мислим да ће морати да разуме ставове Москве. Само тако може доћи до мирног решења сукоба", поручио је пензионисани амерички официр. 

Ипак, подсетимо, украјински председник више пута је истицао да не жели преговоре са руским председником Владимиром Путином, што су поновили и други званичници из Кијева. 

Главни проблем, према речима Ритера, крије се у томе што Кијев не жели да прихвати реалност, односно, не жели да схвати да Оружане снаге Украјине једноставно не могу да победе руску војску. 

"Зеленски неће успети да освоји Крим и врати Донбас, а боље би било да то одмах схвати. Тако би било могуће избећи додатне жртве", закључио је Ритер.

image