Русија

Кремљ о изјави Нуландове: САД су главни провокатор међународних тензија

Заменица америчког државног секретара Викторија Нуланд припада табору најагресивнијих представника америчке политике, рекао је Песков
Кремљ о изјави Нуландове: САД су главни провокатор међународних тензијаwww.globallookpress.com © Rod Lamkey - CNP

Речи заменице америчког државног секретара Викторије Нуланд о Криму као легитимној војној мети за Кијев још једном потврђују да САД имају улогу главног провокатора међународних тензија које постоје, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков. 

Према његовим речима, ова и сличне изјаве наглашавају дубину неслагања између САД и Русије и Кремљу је познато гледиште које је изнела заменица државног секретара.

"Госпођа Нуланд припада великом табору најагресивнијих представника америчке политике", нагласио је он.

У петак је заменица америчког државног секретара за политичка питања рекла да САД подржавају ударе Украјине на војна постројења на Криму, која су "легитиман циљ" за Кијев. Према њеним речима, Украјина неће бити безбедна ако полуострво "не буде бар демилитаризовано".

Власти Кијева су више пута најављивале планове за напад на Крим. Михаил Подољак, саветник шефа канцеларије Владимира Зеленског, известио је да Кијев, пошто је договорио испоруку тенкова, преговара о трансферу ракета и авиона проширеног домета за ударе на полуострво.

image