Србија и Балкан

Ђукановић тврди да Црна Гора није непријатељ Русији, иако је увела санкције

Председник Црне Горе Мило Ђукановић потврдио је да је Црна Гора стопроцентно ускладила своју политику према Москви са Бриселом и увела санкције
Ђукановић тврди да Црна Гора није непријатељ Русији, иако је увела санкције© TANJUG/ SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU PREDSEDNIKA CRNE GORE

Председник Црне Горе Мило Ђукановић изјавио је да Црна Гора није непријатељ Русији, иако је стопроцентно ускладила своју политику према са Бриселом и увела санкције Русији.

"Црна Гора није непријатељ Русији, Црна Гора је непријатељ агресији. Црна Гора је непријатељ рушењу међународног права. Црна Гора је непријатељ свим идејама којим се жели ограничити суверени избор будућности независним државама, у овом случају Украјини", рекао је Ђукановић на Минхенској безбедносној конференцији. 

На питање када би рат у Украјини могао да се заврши, Ђукановић тврди да то вероватно не зна ни председник Русије Владимир Путин и да су прогнозе незахвалне.

"Мислим да се у овом тренутку још увек не ради са потребном озбиљношћу и ажурношћу на мировној иницијативи. Ово истовремено желим да буде апел да се удруже све конструктивне међународне политике да помогнемо Украјини, па и Русији, без обзира што је у друкчијој позицији, у позицији агресора, да се изађе из тог ратног сукоба и да се спречи даља погибија људи", казао је Ђукановић.

image