Свет

Афричка дизајнерка тврди да је Бајденов бивши небинарни саветник украо и њен кофер

Бринтон је у јавности носио њене украдене оригиналне креације и накит, тврди Асја Камсин
Афричка дизајнерка тврди да је Бајденов бивши небинарни саветник украо и њен кофер© Принскрин/Твитер/@asyakhamsin1

Модна дизајнерка из Танзаније Асја Камсин оптужила је бившег стручњака у администрацији председника САД Џозефа Бајдена Сема Бринтона да је 2018. године украо њен кофер са аеродрома "Роналд Реган" у близини Вашингтона, преносе амерички медији. Бринтон, који је уједно и небинарна дрег краљица, претходно је оптужен за још две крађе женског пртљага.

Како је тврдила дизајнерка на Твитеру, Бринтон је чак у јавности носио њене украдене оригиналне и уникатне креације и накит.

Бринтон је постао познат као први небинарни званичник у администрацији председника САД, где је био запослен као стручњак за одлагање нуклеарног отпада, а отпуштен је након оптужбе за другу крађу кофера са аеродрома у Лас Вегасу.

Он је за прву крађу кофера оптужен у новембру 2022. године.

Како преноси "Њујорк пост", овај стручњак за нуклеарни отпад користи заменице они (небинарне особе на енглеском језику о себи говоре у множини) а туђи кофери му се, наводно, "лепе за прсте".

Амерички стручњак је првобитно негирао наводе о првом украденом коферу, али се брзо предомислио и позвао аеродромску полицију којој је рекао да "нису били потпуно поштени и да признају да су узели плави кофер".

Ипак, "Њујорк пост" наводи да је Бринтон након тога више пута примећен како на путовања носи кофер за који се сумња да је украден.

image