Србија и Балкан

Петер Стано o eвропскoм предлогу: То није текст који треба да буде потписан

Изјава високог представника Жозепа Бореља, коју је дао после састанка са Вучићем и Куртијем, била је усаглашена са обе стране пре него што је јавно представљена, рекао портпарол ЕУ
Петер Стано o eвропскoм предлогу: То није текст који треба да буде потписан© FOTO TANJUG/ MARKO IVAS

Портпарол за спољну политику ЕУ Петер Стано, изјавио је да европски предлог, о коме су у Бриселу разговарали председник Србије Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, није текст који треба да буде потписан.

Одговарајући на новинарско питање да ли је европски предлог коначан или има могућности за измену, Стано је нагласио да је из самог текста предлога јасно да се никад није радило о потписивању тог документа.

"Из текста је јасно да се никад није радило о потписивању. Састанак прошлог понедељка је био посвећен дискусији о европском предлогу. Од обе стране је било одобрено да нису потребне нове дискусије око европског предлога, који је сада споразум за пут ка нормализацији односа", казао је Стано.

Он је одбио да коментарише изјаве које дају лидери у региону, али је нагласио да је изјава високог представника Жозепа Бореља, коју је дао после састанка са Вучићем и Куртијем, била усаглашена са обе стране пре него што је јавно представљена.

"Што се тиче дискусије око примене, треба осигурати да има конкретних корака према нормализацији односа", рекао је Стано.

image