Русија

Шојгу на фронту: Уручио ордење учесницима Специјалне војне операције (ВИДЕО)

Посебна пажња у току посете министра била је посвећена питању размештања људства, војних лекара и других позадинских јединица, као и организовању свеобухватне подршке трупама групе, наводи се у званичном саопштењу Министарства
Шојгу на фронту: Уручио ордење учесницима Специјалне војне операције (ВИДЕО)www.globallookpress.com © MOD Russia

Руски министар одбране Сергеј Шојгу извршио је инспекцију групације "Восток" у зони Специјалне војне операције у Украјини и уручио ордење и медаље борцима, наводи се у званичном саопштењу Министарства.

Војницима и помоћном особљу, медицинским и другим позадинским јединицама, се захвалио на посвећености и херојству и уручио им државна признања – "Орден за храброст", "Крст Светог Ђорђа" и медаљу "За храброст".

"Награде су заслужене. Борите се достојанствено! Предстоји још много посла. Искрено се надам да ћете наставити да верно служите нашој земљи. Срећно, желим вам успех и, наравно, да се кући вратите живи!" рекао је Шојгу.

У обиласку контролне тачке руске војске на Јужно-Доњецком правцу министар је саслушао извештај команданта групе, генерал-пуковника Рустама Мурадова о ситуацији и борбама у том делу фронта.

Посебна пажња у току посете министра била је посвећена питању размештања људства, војних лекара и других позадинских јединица, као и организовању свеобухватне подршке трупама групе.

На снимку које је објавило Министарство одбране види се како Шојгу лети у хеликоптеру, разговара са Мурадовим и одржава састанак.

Дан раније, Министарство одбране саопштило је да су на Јужно-Доњецкој и Запорошкој линији фронта јединице групе "Восток" нанеле пораз украјинској војсци која је тада изгубила више од 70 бораца, два тенка, два оклопна возила, два пик-апа, самоходне топове "гвоздика" и хаубицу Д-20.

image