Русија

Из Кијева поново осуђују идеју преговора са Москвом, Сијарто је "ђавољи адвокат"

Украјински званичник оштро је осудио предлог мађарског колеге да би прекид ватре и коначно успостављање мира између руске и украјинске стране требало да буду приоритети; Из Кијева поручују - овакве идеје значе предају Украјине
Из Кијева поново осуђују идеју преговора са Москвом, Сијарто је "ђавољи адвокат"www.globallookpress.com © Kay Nietfeld

Позиви мађарског министра спољних послова Петра Сијарта на "обуставу ватре" заправо значе да Будимпешта позива на предају Украјине и подржава геноцид који чини Руска Федерација, рекао је данас саветник шефа кабинета украјинског председника Владимира Зеленског, Михаил Подољак.

Он је оценио да се Мађарска понаша као "ђавољи адвокат" када њени званичници поручују да је тренутно главни приоритет "зауставити убијање људи и доћи до прекида ватре", како је то претходно истакао Сијарто.

"Бити ђавољи адвокат некада може бити корисно, али то најчешће доводи до историјског фијаска. Када Сијарто каже да је 'циљ зауставити убијање људи и доћи до прекида ватре', он позива да се Украјина преда и подржава геноцид који чине Руси", написао је данас саветник Зеленског на Твитеру. 

Подсетимо, мађарски министар претходно је за телевизију СВТ напоменуо да "прва ствар која би требало да се уради је да се престане са убијањем људи, што значи мировни споразум", и, како је казао, "ништа више од тога".

image