Спорт

Шок за Денвер - Јокић разбијао Спарсе, али ни "трипл-дабл" није довољан

Српски центар је одиграо феноменалан меч, али ни то Нагетсима није било довољно
Шок за Денвер - Јокић разбијао Спарсе, али ни "трипл-дабл" није довољан© Tanjug/AP Photo/Darren Abate

Десило се и то чудо - Никола Јокић је забележио "трипл-дабл", а његов Денвер није успео да тријумфује. После историјског низа од 29 мечева у којима су Нагетси славили када би Србин доминирао, сада се испречио Сан Антонио.

Спарси су савладали тим из Колорада 128:120 и тако нанели неочекиван пораз Нагетсима, као један од најслабијих тимова у лиги ове сезоне.

Денвер је одиграо смушен меч на гостовању у Тексасу, као да су се превише опустили мислећи да ће лако савладати домаћи тим. Никола Јокић није био међу тим играчима, пошто је забележио бруталан учинак од 37 поена и по 11 скокова и асистенција. То је био 102. "трипл-дабл" за Јокића у НБА лиги.

Ни то, ни 24 поена Џамала Мареја нису били довољни да Денверу донесу тријумф. Чак 42 примљена поена у другој четвртини били су наговештај да нешто није како треба у том тиму.

Најбољи за Сан Антонио били су Келдон Џонсон са 23 поена, Даг Мекдермот са 20 и Џереми Сочан са 19. Ово је други узастопни пораз за Денвер, који је и даље суверено први у Западној конференцији, док је Сан Антонио забележио тек 17. победу у сезони, па и не чуди да су на претпоследњој позицији.

image