Спорт

Богдановић о Обрадовићу: Превише озбиљно схвата кошарку, много је утицао на моју каријеру

Српски репрезентативац и кошаркаш Атланте, Богдан Богдановић, објашњава како је Жељко Обрадовић утицао на његову НБА каријеру
Богдановић о Обрадовићу: Превише озбиљно схвата кошарку, много је утицао на моју каријеруGetty © Kevin C. Cox

Богдановић је са Обрадовићем сарађивао у Фенербахчеу, са којим су освојили Евролигу.

"Најважнија ствар са Жељком је његова могућност да се мотивише, да ради и напредује даље, да ради на припреми сваке утакмице и такмичи се за сваку победу. Код њега не долазиш само да би тренирао и играо. Има много, много рада, баш су тешки тренинзи код њега. Јако је утицао на моју каријеру... У НБА лиги немаш времена за толики рад, већ напредујеш из утакмице у утакмицу, анализираш их, у ходу можеш да радиш на својим кретњама и шуту. Ипак, наставио сам да гајим Жељков дух рада у НБА", изјавио је Богдановић за ЕФЕ.

Богдановић верује да би Обрадовић могао да буде тренер неке екипе у НБА лиги.

"Много познаје кошарку. Али, морам да вам признам нешто - рекао ми је да не би могао да издржи толике паузе због тајм-аута, шоуа, забавног програма. Он кошарку схвата јако озбиљно. Можда и превише озбиљно. Такав је и поштујем јако га поштујем због тога. Када гледам са стране, не видим ниједан разлог зашто не би дошао. Његово схватање кошарке и спорта је другачије од онога како људи гледају овде", закључио је Богдановић.

image
VV inauguration
banner