Србија и Балкан

Абазовић сазвао седницу Савета за националну безбедност

Црногорски премијер састанак ће одржати након акције у којој је ухапшено више полицајаца
Абазовић сазвао седницу Савета за националну безбедност© FOTO TANJUG/ MEDIABIRO

Председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић сазвао је за данас ванредну шесту седницу Савета за националну безбедност, након полицијске акције у којој је ухапшено више полицајаца.

Савет за националну безбедност, поред Абазовића, чине и Филип Аџић, министар унутрашњих послова и координатор МО, Марко Ковач, министар правде, Александар Дамјановић, министар финансија , Борис Милић, вд директора Агенције за националну безбедност, Милан Кнежевић, председник Одбора за безбједност и одбрану Скупштине Црне Горе и Мевлудин Нухоџић, замјеник председника Одбора за безбедност и одбрану Скупштине Црне Горе, јавља РТЦГ.

Како је саопштено из Кабинета председника, у складу са чланом 6. Пословника Савета за националну безбедност, на састанак су позвани и директор Управе полиције Зоран Брђанин, вршилац дужности Врховног државног тужиоца и председница Тужилачког савета Татјана Беговић, као и главни специјални тужилац Владимир Нововић.

Савет за националну безбедност недавно је донео закључак којим се Министарство правде задужује да формира међуресорну радну групу за спровођење одредаба Закона о судовима и Закона о државном тужилаштву.

image