Србија и Балкан

Абазовић: Нећу подржати Мила Ђукановића на изборима

Подржаће, каже председник црногорске владе техничком мандату Дритан Абазовић, кандидата који баштини европске вредности
Абазовић: Нећу подржати Мила Ђукановића на изборима© Amir Hamzagic/ATAImages

Председник црногорске владе техничком мандату Дритан Абазовић није данас желео да коментарише најаве о реконструкцији извршне власти, а када је реч о председничким кандидатима рекао је да неће подржати лидера ДПС и актуелног председника Мила Ђукановића.

Подржаће, каже, кандидата који баштини европске вредности иако понуда и није нека.

"Нећу подржати Мила Ђукановића, јер за мене не представља европске вредности. Ускоро ће бити Главни одбор и изјаснићемо се о подршци и у првом, а касније и у другом кругу. Очекујем да након 19. марта или 2. априла добијемо председника Црне Горе", казао је Абазовић.

Приметио је да се међу странкама парламентарне већине воде разговори на многе теме.

"То не бих назвао реконструкцијом, јер су разговори на више тема око законских решења, пореске политике, председничких избора. Ја баштиним дијалог и то ћу наставити да радим, дијалог са свим политичким субјектима, морамо изналазити решења", рекао је Абазовић, након полагања камена темељца за градњу четири нова објекта у Управи за извршење кривичних санкција (УИКС), пренео је портал "РТЦГ".

Како је казао видеће се куда се иде, избори су на прагу.

"Kо хоће да састави владу, нека састави, а док се то не деси, влада ради у пуном капацитету. Ако се нешто промени, ту смо да извршимо примопредају", казао је Абазовић.

image
VV inauguration
banner