Спорт

Радоњић: Тешко је описати овај осећај, утакмицу решила једна лопта

Тренер Панатинаикоса Дејан Радоњић, након победе над Црвеном звездом у другом колу Евролиге, изјавио је да је један посед решио утакмицу, као и да му је тешко да опише шта је осећао током меча против бивше екипе.

Српска екипа доживела је пораз у драматичној завршници у другом колу Евролиге, пошто је Панатинаикос славио са 76:74.

„Честитке играчима на победи, на доброј утакмици. Као што сам рекао пре почетка да ће бити тешко, тако је и било. Офанзивно ово је била наша најбоља утакмица у сезони и било је важно победити у Београду“, рекао је Радоњић на конференцији након меча.

Црногорски тренер рекао је да је меч одлучила једна лопта.

„Било је доста изгубљених лопти, Звезда је играла добро, добру одбрану, а утакмицу је одлучио један посед“, додао је Радоњић.

Некадашњи тренер Звезде дочекан је у дворани „Александар Николић“ громогласним аплаузом и подршком са трибина.

„Потпуно је јасно да је осећај специфичан, желим да се захвалим свима у дворани на фантастичном дочеку. Атмосфера је била сјајна читаво време, навијачи су квалитетно подржавали Звезду и били коректни према нама. Јако је тешко описати такав осећај“, изјавио је Радоњић.

„Дошли смо у Београд да одиграмо добар меч, што нам је било јако важно. Такмичарски је била добра утакмица, и било је доста тога што кошарку чини лепом. Једна лопта, једна одлука нам је донела победу, што нам јако пуно значи, што због самопоуздања, што због распореда. Вилијамс је са малтене пар сати спавања дошао да одигра утакмицу, али осетило се заједништво на адекватан начин. Веровање у победу је било видно и тиме сам задовољан“, закључио је Радоњић.

image