Магазин

Циклична нега лица - револуција у области неге коже

Метода цикличне неге ("skin cykling "), чији је креатор Витни Боу, експерт у области дерматологије, права је револуција у области неге коже. Заснована је на четвородневном циклусу у коме се смењују пилинг, ретиноиди и два дана опоравка. Нега коже може се поистоветити са тренингом - колико је важан опоравак између два напорна тренинга, толико је важно и кожи дати време за опоравак.
Циклична нега лица - револуција у области неге коже

Прво вече

Циклус вечерње неге започиње се пилингом, након чега ће у наредним вечерима уследити ретиноиди, а затим две вечери опоравка. Пилинг, без абразивних честица које оштећују баријеру коже (на бази салицилне или азелаичне киселине), има за циљ уклањање горњег слоја ћелија коже и припрему лица за наредно вече. На тај начин, дејство ретиноида ће бити далеко ефикасније, захваљујући дубљем продирању активне супстанце.

Друго вече

Ретинол, један од најомиљенијих састојака када је нега коже у питању, заузима почасно место у скоро свачијој рутини. Дерматолози су сложни када је увођење ретинола у питању - оно мора бити постепено, како би се избегле иритације, те је најбоље започети коришћењем слабијих препарата, управо цикличном методом.

Треће и четврто вече

Треће и четврте вечери фокус је на хидратацији коже и обнови њене природне баријере. Лице је довољно очистити благим тоником, а затим нанети хијалуронски серум. За најбоље резултате - производи на бази хијалуронске киселине се наносе на влажну кожу. Завршни корак је хидрирајућа крема која ће кожи вратити потребну влажност и подстаћи је на обнављање.

Да ли је ова врста неге лица погодна за све типове коже?

Чар ове методе је у томе што се она може прилагодити различитим типовима коже. Особе са осетљивијом кожом и тањом кожном баријером, као и особе склоне екцемима или розацеи, могу модификовати циклус додавањем једног дана опоравка. Са друге стране, особе са маснијом кожом склоном акнама свој циклус могу скратити за један дан опоравка, а у јутарњу рутину укључити производе на бази салицилне киселине.

Мишљење експерта

Према мишљењу др Димитрија Карабахчиева, специјалисте дерматовенерологије, ова метода може да донесе позитиван учинак уколико се адекватно примењује, а пре увођења препарата на бази АХА киселина и ретинола, непоходна је консултација са дерматологом.

image
VV inauguration
banner