Русија

ФСБ: Спречена саботажа на Криму, ухапшен украјински агент (ВИДЕО)

Приликом претреса на адреси ухапшеног заплењена је импровизована експлозивна направа и средство за комуникацију које садржи преписку са представником украјинских специјалних служби, који је координирао ове криминалне активности
ФСБ: Спречена саботажа на Криму, ухапшен украјински агент (ВИДЕО)www.globallookpress.com © Russian FSB press service/Global Look Press

Федерална служба безбедности (ФСБ) Руске Федерације спречила је саботажу на објекту Кримског енергетског система у Керчу и ухапсила осумњиченог, саопштио је Центар за односе са јавношћу ФСБ.

"У Керчу је спречена саботажа на објекту енергетског система полуострва. Приведен је држављанин Русије и Украјине, рођен 1971. године, умешан у припрему овог злочина", наводи се у саопштењу.

Приликом претреса на адреси ухапшеног заплењена је импровизована експлозивна направа и средство за комуникацију које садржи преписку са представником украјинских специјалних служби, који је координирао његове криминалне активности". 

Против ухапшеног покренут је кривични поступак због дела "Припрема за саботажу" и "Незаконито стицање, пренос, продаја, складиштење, транспорт или ношење експлозива или експлозивних направа" Кривичног закона Руске Федерације, који предвиђа казну до доживотног затвора. 

Осумњиченом је одређен притвор.

Подсетимо, раније је ФСБ на Криму привела агента Службе безбедности Украјине који је по налогу украјинских специјалних служби планирао да дигне у ваздух далековод.

"Федерална служба безбедности спречила је саботажу коју су планирале украјинске специјалне службе на објекту енергетске инфраструктуре у Републици Крим. Приведен је држављанин Украјине рођен 1978. године, регрутован од стране СБУ", саопштила је ФСБ.

Одузете су му три високоексплозивне направе, упутства за њихову употребу и дијаграм локације стубова за пренос струје у једном од кримских региона.

image