Спорт

Ђорђе Ђоковић: Србија опен се враћа у Београд 2024. године, нападамо лиценцу 500!

Србија опен се привремено сели у Бањалуку, на период од годину дана, са циљем да „Тениски центар Новак“ у Београду током тог периода изврши унапређења и тако испуни неопходне услове за аплицирање за лиценцу и евентуално домаћинство АТП турнира из серије 500.

Целокупна организација, на челу са директором турнира Ђорђем Ђоковићем, биће задржана и за догађај у Бањалуци који се одржава у априлу 2023. године, а премештај из Београда је унапред договорен са АТП туром.

„Бањалука је била наш избор за овај период релокације из неколико разлога. Главни је тај што тамо постоји изванредан тениски центар са девет терена, од којих ће три имати трибине. Постојећи капацитет на централном стадиону ће бити повећан на 6.000 места, док ће терен број два имати 1.500 седишта, а 'тројка' 700“, почео је Ђоковић.

„У парку ћемо направити и фан зону са разним садржајима. Знам да је интересовање публике огромно, Бањалука воли Новака, и сви желе уживо да виде врхунске тенисере. Зато мислим да ће турнир у Бањалуци бити чак и посећенији од Београда ове године, који је срушио рекорд у посећености од 49.000 продатих карата.“

АТП је без проблема дао сагласност на овакав предлог.

„АТП је прихватио Бањалуку као опцију јер је тај град домаћин челенџера већ 20 година. Позната су дестинација тенисерима, многи квалитетни играчи су играли тамо, увек су били топло дочекани и верујем да ће турнир заиста постићи велики успех.“

У Бањалуци је требало да буде одигран и турнир у склопу Адрија тура, а за ту прилику је и подигнут тениски комплекс у овом граду.

„Били су спремни да дочекају нас и најбоље светске тенисере. Тада се ствари, нажалост, нису поклопиле, али смо желели да им се овим одужимо и захвалимо, и сматрамо да Бањалука апсолутно заслужује да буде домаћин АТП турнира у 2023. години“, истакао је председник Србија опена.

Ђорђе је потврдио и да ће његов брат Новак, најбољи српски спортиста свих времена, учествовати на такмичењу у Бањалуци.

„То је свакако план. Боже здравља, само да све буде како треба и Новак ће заиграти у Бањалуци.“

Селидба у у овај град би требало да помогне домаћинима Србија опена да унапреде понуду и да имају веће шансе за добијање лиценце за АТП турнир из серије 500.

„Та лиценца нам је и даље приоритет и налазимо се међу главним фаворитима да је добијемо. Баш из тих разлога, како бисмо спремно дочекали тај моменат, привремено смо преместили турнир из Београда, како бисмо унапредили услове за тај ниво. Константно се трудимо да растемо и побољшавамо организацију, доводимо најбоље могуће играче и подижемо летвицу када је реч о квалитету. У склопу те стратегије је донета и ова одлука“, закључио је Ђорђе Ђоковић.

image