Спорт

Терзић: ФСС злоупотребљава репрезентацију, могу да ставе и "баба Курану" на место председника

Фудбалски клуб Црвена звезда гласно се противи избору Ненада Бјековића на место председника Фудбалског савеза Србије (ФСС).

Скупштина ФСС заказана је за 14 часова када ће бити изабран нови председник, а једини кандидат за ту функцију је досадашњи в.д. Ненад Бјековић.

Црвено-бели, на челу са генералним директором Звезданом Терзићем, а заједно и са званичном навијачком групом "делије", најављују протесте у случају да Бјековићу буде поверен четворогодишњи мандат.

"Послали смо Фудбалском савезу Србије допис са захтевом да се Скупштина одржи у јануару, поткрепили озбиљним аргументима, а одговорили су нам гомилом неких глупости, чланова и параграфа. Скроз су промашили тему", изјавио је Терзић за Танјуг.

"Проблем је што је злоупотребљена тема око репрезентације и датум гурнут на ружан начин, 15 дана пред Светско првенство у Катару. Нико не жели да ремети мир. Злоупотребом је послата порука да ако се било ко кандидује тај руши репрезентацију. Звезда као одговоран и највећи клуб, која води рачуна и о интересима српског фудбала, не жели да даје свог кандидата и улети у ’минско поље’ које су нам на покварен и неспортски начин поставили."

"Глас Црвене звезде је глас народа"

Терзић наводи да би сваки противник актуелне управе у ФСС био означен као "непријатељ репрезентације Србије".

"У случају неуспеха репрезентације у Катару, рекло би се да је Звезда све срушила. Због тога нисмо имали кандидата, а могли смо. Нисмо хтели, али смо им послали јасну поруку да нисмо за Бјековића. Отићи ће наш делегат да каже шта има и напусти седницу."

"Глас Црвене звезде мора да се чује, јер се чуо увек током 77 година. Глас Црвене звезде је глас народа. Не желимо да дамо легитимитет новоизабраном руководству ФСС. Ради се о Ненаду Бјековићу, једном од највећих имена у историји Партизана, можда и највећем. Био је играч, капитен, тренер, директор и цео живот је провео ту. Просто је обојен црно-белим и никада није крио анимозитет који осећа према Звезди."

Генерални директор црвено-белих наводи да таква особа не може бити на челу националне фудбалске организације.

"Нормално је и природно што је такав, али није природно да такав буде председник ФСС. На том месту мора да буде човек помирења, тачка окупљања, кохезивни фактор. Неко ко може да дође у Црвену звезду да попије кафу, оде у Партизан, Ниш, Нови Сад. Да нас окупи за округли сто да причамо о проблемима у савезу", наглашава Терзић.

Он тврди да комуникације са Бјековићем не може да буде јер је у питању острашћени партизановац.

"Човек који никада није крио анимозитет према Звезди не може да буде председник Фудбалског савеза Србије. Могу на таласу успеха репрезентације да поставе и ’бабу Курану’ ако хоће, али да ли је то добро за српски фудбал? Да ли је то нормално или је инат."

"Бјековић један од тројице које Звезда не прихвата"

Бјековић је један од три човека које Црвена звезда никада не може да прихвати, додаје он.

"Поред њега, то су Толе Караџић и Жарко Зечевић. Они су добри за Партизан, нису за српски фудбал и Звезду. Генерални сам директор ФК Црвена звезда и председник СД Црвена звезда, да ли је природно да водим најмоћније институције и ћутим на чињеницу да Бјековић води ФСС, Саша Даниловић, као једно од највећих имена у историји Партизана Кошаркашки савез Србије (КСС), а Жарко Жечевић као потпредседник Олимпијског комитета Србије (ОКС)."

Терзић је поручио да је Звезда изнела јасан став када је у питању репрезентација. Сви у клубу се радују успеху националног тима и не желе да уносе немир, па зато предлажу да изборна скупштина буде организована за два месеца.

"Зашто би наредне четири године водили ФСС људи који су се сакрили из успеха репрезентације. Они су хтели немир и добиће га. Црвена звезда се неће смирити наредне четири године избором Ненада Бјековића и овог Извршног одбора Фудбалског савеза Србије."

"Људи из Извршног одбора никад нису били на стадиону"

Додаје да је предложени Извршни одбор савеза "накарадан".

"Од 13 људи, њих осам никада нису били на стадиону. Смеје се Србија, а нико неће да каже... Све је циркус. Бахатост коју показују челни људи ФСС не може имати причу са срећним крајем. Црвена звезда је превише велики клуб, никада се није бирао председник да се не обави консултација са њом."

Он додаје да није видео Бјековићев програм јер није направљен.

"Не знам за шта ће делегати гласати. За план и програм Ненада Бјековића и његов Извршни одбор или за репрезентацију која игра за 15 дана. То су побркани лончићи и злоупотребљена је репрезентација. То Црвеној звезди смета. Не зна се шта обећавају и нуде. Како мисле да решавају нагомилане проблеме српског фудбала?"

"ФСС не постоји, сви су се сакрили иза успеха репрезентације, а резултати данас могу бити овакви, сутра онакви. Нас су као звер притисли уза зид и ми ћемо се борити свим ресурсима, а они су огромни – у навијачима, народу, медијима, финансијама, репутацији. Никоме не одговара да тако моћну Звезду има за опонента, а они ће је имати у наредне четири године", закључује Терзић.

image
VV inauguration
banner