Магазин

Мемоари "резервног" принца, врућ кромпир за монархију

„Пишем ове момоаре, не као принц како сам рођен, већ као човек који сам постао. Захвалан сам за могућност да поделим оно што сам научио до сада, и узбуђен што ће људи прочитати из прве руке тачне и истините информације о мом животу“, рекао је принц Хари о својим мемоарима.
Мемоари "резервног" принца, врућ кромпир за монархијуGetty © Chris Jackson

Након што је издавачка кућа, "Рендом хаус груп", објавила да ће мемоари угледати светлост дана 10. јануаара 2023. године, поново су се узбуркали духови у Уједињеном Краљевству. Како су навели из ове издавачке куће, мемоари под називом „Спер“ (резервни), „истинита су прича о путовању принца Харија, од трауме до оздрављења“.

А ко се све у овој причи може наћи?

Краљица супруга Камила - деценијама смо пратили развој улоге ове жене у краљевској породици, од љубавнице, друге жене, па на крају и краљице. Многи мисле да Хари никада није преболео мајчина осећања везана за Чарлсову превару.

Чињеница је да ни принц Вилијам ни краљ Чарлс нису имали прилику да прочитају рукописе пре објављивања. Како наводе ескперти који прате краљевску породицу, принц Вилијам ће се као и увек држати по страни, као неутралан, а детаљи из мемоара највише могу штетити краљу.

Велика део мемоара тиче се Харијевог образовања, али и службе у војсци. Управо су се и овде узбуркале страсти, јер раскалашни живот из овог периода, који је тада у медијима био презентован, он није проводио сам. Наиме, многобројне колеге са студија и из војске забринути су објављивањем шкакљивих детаља, а многи су изјавили да ће уколико детаљима буду угрожени, узвратити објављивањем оног што они знају о принцу.

Послуга која је давала детаље медијима, а који се тичу наводног мобинга који су доживели од Меган Маркл, сматра да ће принц Хари искористити мемоаре да им неким поверљивим подацима узврати ударац.

За 20 милиона долара, за колико се тврди да су права на мемоаре продата, видећемо шта је истина, макар из угла принца Харија.

image