Спорт

Бјековић објаснио због чега је повукао кандидатуру: Селектор и репрезентација заслужују мир уочи СП

Заменик председника Фудбалског савеза Србије, Ненад Бјековић, изјавио је да је одлуку да повуче кандидатуру за председника Савеза донео због јединства, које је неопходно националном тиму три недеље пре почетка Светског првенства у Катару.
Бјековић објаснио због чега је повукао кандидатуру: Селектор и репрезентација заслужују мир уочи СП© FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/bs

Бјековић, који је био једини кандидат за новог председника ФСС, повукао је кандидатуру на седници Скуштине Савеза у Старој Пазови.

„Желео бих да кажем да ми је било задовољство да у протеклом периоду обављам дужност заменика председника ФСС. Посебно сам поносан на сарадњу са селектором Србије Драганом Стојковићем, легендом српског фудбала и човеком, који је за веома кратко време препородио нашу А репрезентацију и вратио је у врх европског и светског фудбала. Желим да обавестим јавност да сам донео одлуку да одустанем од кандидатуре за председника ФСС. Мислим да је то најбоље решење, пре свега због јединства које је у овом тренутку, три недеље пре почетка Мундијала, неопходно целој фудбалској Србији“, рекао је Бјековић за званични сајт ФС Србије.

Он је истакао да жели срећу репрезентацији Србије на СП у Катару.

„Цео живот сам у фудбалу и никада ми лични интереси нису били испред оних колективних. Зато и овога пута желим да селектору Стојковићу и његовим момцима обезбедим што бољи амбијент пред СП. Хвала свима на поверењу и успешној сарадњи“, додао је Бјековић.

ФСС је без председника од марта 2021. године и одласка Славише Кокезе, а нова Изборна скупштина требало би да се одржи почетком наредне године.

image
VV inauguration
banner