Русија

Шојгу на фронту: Командант Суровикин поднео рапорт

Руски министар одбране је посетио командно место руске групе у зони специјалних операција
Шојгу на фронту: Командант Суровикин поднео рапортGettyimages.ru © Handout / Handout

"Министар одбране Руске Федерације, генерал армије Сергеј Шојгу, извршио је инспекцију командног места Заједничке групе руских трупа која обавља задатке специјалне војне операције у Украјини", саопштило је министарство.

Генерал армије Сергеј Шојгу саслушао је извештај Сергеја Суровикина о тренутној оперативној ситуацији, природи непријатељских дејстава, извршавању борбених задатака руских трупа у различитим оперативним областима, како преносе "РИА Новости".

"На командном месту генерал армије Сергеј Шојгу саслушао је извештај команданта Здружене групе руских снага генерала армије Сергеја Суровикина о тренутној оперативној ситуацији, природи непријатељских дејстава, извршењу борбених задатака руских трупа у различитим оперативним областима, а такође и о обезбеђивању свих врста накнада за оне који су стигли у састав групе војних лица позваних на служење војног рока у оквиру делимичне мобилизације", наводи се у саопштењу руског војног ресора.

Шојгу је уручио државне награде војницима који учествују у специјалној операцији у Украјини.

Генерал армије Сергеј Шојгу, у складу са указом председника Русије, наградио је руске војнике Златном звездом Хероја Руске Федерације, Орденом за храброст и другим државним наградама за исказану храброст и јунаштво.

image