Економија

Лажна плазма, детерџенти и шампони: Ухапшена група фалсификатора у Новом Саду

Министар трговине је рекао да је заједничком акцијом полиције и тржишних инспектора разбијен ланац производње и продаје производа потенцијално опасних по здравље грађана
Лажна плазма, детерџенти и шампони: Ухапшена група фалсификатора у Новом Саду© Aleksa Lukic/Wikipedia

На илегалну производњу фалсификата детерџената и шампона марке "Проктер енд Гембл" и лажног "плазма" кекса стали су на пут тржишни инспектори Министарства трговине у сарадњи са полицијом.

Они су у претходним данима открили да иза илегалне производње фалсификата стоји добро организована група са подручја Новог Сада, рекао је министар трговине Томислав Момировић.

Момировић је рекао да је заједничком акцијом разбијен ланац производње и продаје тих производа потенцијално опасних по здравље грађана.

"У великој акцији усмереној ка сузбијању пласирања фалсификованих производа на српско тржиште тржишни инспектори Министарства трговине су у претходним данима открили илегалну производњу фалсификата кућне хемије детерџената и шампона марке 'Проктер енд Гембл, као и фалсификованог кекса 'плазма', чиме је спречена употреба кривотворених производа и уједно избегнута потенцијална опасност по здравље наших грађана", изјавио је Момировић.

Истакао је да је извршен инспекцијски надзор и улазак инспектора у илегалну производњу на више локалитета у Новом Саду и Београду.

Том приликом затечена је и одузета велика количина кривотворених производа, међу којима је 2.021 кондиторских производа, 205 производа кућне хемије међу којима су детерџенти за судове, детерџенти за веш и средства за личну хигијену, преко 11.000 амбалажа за кондиторске производе и кућну хемију, 26 буради од по 120 литара сировина за прављење течног детерџента за судове и веш, огроман број декларација, налепница и бар-кодова припремљених за лепљење на амбалажу и стављање у промет.

Момировић је додао да је у току инспекцијски надзор у Београду, а који се односи на контролу штампарије која је правила амбалаже за кривотворене кондиторске производе, при чему су припадници МУП-а одузели лаптоп, рачунар и мобилни телефон.

"Сва роба је била намењена даљој продаји на пијацама", додао је министар трговине Томислав Момировић.

image
VV inauguration
banner