Спорт

Ослабљени Партизан се држао, па потпуно стао - Олимпијакос убедљив у Пиреју

Екипа Жељка Обрадовића без шесторице играча није могла да се свих 40 минута носи са Олимпијакосом.
Ослабљени Партизан се држао, па потпуно стао - Олимпијакос убедљив у Пиреју© Tanjug/Strahinja Aćimović

Кошаркаши Партизана поражени су у четвртак увече у Атини од екипе Олимпијакоса 87:58 (22:14, 23:24, 23:16, 19:4) у мечу седмог кола Евролиге.

Најефикаснији у екипи Партизана били су Кевин Пантер и Џејмс Нанели са по 14 поена. Код домаћих, најбољи је био Костас Слукас са 17 поена, Саша Везенков је убацио 15, док је Јанулис Ларенцакис додао 14.

Кошаркаши Партизана наступили су у Атини са само деветорицом играча. Црно-бели нису могли да рачунају на Алена Смаилагића, Дантеа Егзума, Балшу Копривицу, Алексу Аврамовића, Данила Анђушића и Уроша Трифуновића.

Олимпијакос је боље ушао у меч и у шестом минуту стигао до предности од 11:2. Домаћи кошаркаши су одржавали предност и прву четвртину су добили 22:14. Олимпијакос је у 12. минуту први пут стекао двоцифрену предност (27:16). Пулени Жељка Обрадовића су три минута касније серијом 9:3 смањили вођство домаћег тима на 30:25, да би црвено-бели из Пиреја првих 20 минута решили у своју корист 45:38.

Домаћи кошаркаши су отворили друго полувреме тројком Папаниколауа (48:38), али је уследила серија Партизан од 5:0. Колико год да су до тада црно-бели "показивали зубе", играчи Олимпијакоса су додали гас и после треће четвртине су имали "плус 14". У последњем делу меча су гости остали без снаге, правили су велики број грешака, а кошаркаши Олимпијакоса су погађали из свих позиција. Партизан је у последњој четвртини постигао само четири поена, а Олимпијакос је на крају заслужено славио са 87:58.

Партизан ће у наредном колу, 18. новембра у Београду дочекати Макаби, док ће Олимпијакос гостовати Бајерну. После седам кола у Евролиги, црно-бели имају три победе и четири пораза. Олимпијакос је у досадашњем делу сезоне остварио учинак од пет победа и два пораза.

Standings provided by Sofascore

image