Спорт

Ко данас игра на Мундијалу: Аргентина "вади флеке", Французе чека европски дерби

Још четири утакмице су на програму на Светском првенству у Катару, а ево који су то мечеви које ћемо помно пратити ове суботе
Ко данас игра на Мундијалу: Аргентина "вади флеке", Французе чека европски дербиGetty © Matthias Hangst

Нови дан на Светском првенству, нова серија утакмица у којима ћемо моћи да уживамо. Иако фудбал на Мундијалу у Катару током првих шест дана није био очаравајући, субота доноси нову прилику за промену.

На реду су утакмице другог кола у групама Ц и Д, а то би могло дадонесе доста узбуђења, нарочито у утакмицама које играју Аргентина и Француска.

Тунис - Аустралија, 11.00

Први меч дана отварају тимови из групе Д. Тунис након ремија 0:0 против Данске има добру ситуацију. Играју против поражене Аустралије (изгубили од Француске 1:4) и евентуални тријумф би их ставио у одличну позицију у борби за осмину финала.

Ипак, питаће се нешто и "кенгури". Видећемо да ли ће Милош Дегенек, бивши дефанзивац Црвене звезде, добити шансу, а видели смо да је Аустралија макар на старту успела да угрози Французе. Против Туниса ће и они вребати своје шансе.

Пољска - Саудијска Арабија, 14.00

Највећа сензација досадашњег турнира има нову прилику да изненади. Након што је Саудијска Арабија савладала Аргентину, апетити у тиму Ервеа Ренара су сигурно порасли. Чак и бод против Пољске био би им велика ствар у борби за осмину финала.

Пољаци су одиграли 0:0 против Мексика у мечу у ком је Роберт Левандовски протраћио једанаестерац, па ће сада европски представник бити под притиском победе, посебно када знају да их у последњем колу чека рањена Аргентина.

Француска - Данска, 17.00

На прошлом Мундијалу у Русији када су се састала ова два тима, одиграли су једини меч на турниру без голова. Али тада је то био одличан резултат за оба тима. Сада су Данци у незгодној позицији након ремија с Тунисом.

Ако изгубе од првака света, имаће само један бод пред меч с Аустралијом и неће баш све зависити од њих. Французи су одлично започели турнир и добра партија против јаке европске селекције би могла да им додатно улије самопоуздање пред главне борбе за одбрану светског трона.

Аргентина - Мексико, 20.00

И за крај, латиноамерички дерби! Аргентина мора да победи - после пораза од наизглед најслабијег тима у групи, сада следи њихово "вађење" против Мексиканаца, а онда и Пољака.

Лионел Меси и Анхел ди Марија су разочарали у првом мечу, а Мексиканци ће покушати да искористе рањивост првака Јужне Америке и приближе се још једном пласману у осмину финала. Подсетимо, Мексико је стизао до осмине финала на сваком Мундијалу од 1994, а последњи пут су у групној фази елиминисани још давне 1978. године.

image