Спорт

Нејмар због повреде не игра до краја групе; Непријатељ мислио да ме се отараси

Бразилски фудбалер Нејмар, пропустиће због повреде чланка преостала два меча "кариока" у групној фази на Светском првенству у Катару, потврдио је поуздани лист Глобо из Бразила. Нејмар се огласио на друштвеним мрежама, рекавши да га противници и непријатељи неће тек тако удаљити са Мундијала, те да ће се вратити и помоћи својим саиграчима
Нејмар због повреде не игра до краја групе; Непријатељ мислио да ме се отарасиGetty © Michael Steele

Нејмар је у победи Бразила над Србијом од 2:0, зарадио повреду чланка, због које је морао да напусти терен у 79. минуту.

Након лекарских прегледа, установљена је повреда чланка, који му је натечен и због којег је упитан његов даљи наступ на Мундијалу.

Како преносе бројни светски медији, који су између осталих разговарали са лекарима репрезентације Бразила, Нејмар се неће наћи у саставу "кариока" у мечевима са Швајцарском и Камеруном.

Фудбалер се огласио на друштвеним мрежама, рекавши да га боли што је одсутан са терена, али да ће се вратити да помогне саиграчима.

"Понос и љубав коју осећам носећи овај дрес не може да се објасни. Да ми је Бог дао да бирам где ћу се родити, био би то Бразил. Ништа ми није дато на тацни, увек сам морао да јурим за својим сновима и животним циљевима. Никада никоме нисам желео зло, а помагао сам онима којима је то било потребно. Данас је један од најтежих дана у мојој каријери и то поново на Светском првенству", започиње Нејмар.

"Повређен сам. Болеће, али сам сигуран да ћу добити шансу да се вратим и учинићу све да помогнем својој земљи, саиграчима и самом себи. Тако дуго чекање да би ме непријатељ олако удаљио? Никада! Ја сам син свемогућег Бога и моја вера је бесконачна", закључио је бразилски фудбалер.

Поред Нејмара, Бразил у наведеним утакмицама неће моћи да рачуна ни на десног бека Данила.

image