Русија

"Росенергоатом" именовао новог директора Запорошке нуклеарке

Бивши директор протеран због сарадње са украјинском службом безбедности и наводног учешћа у терористичким активностима
"Росенергоатом" именовао новог директора Запорошке нуклеаркеwww.globallookpress.com © Dmitry Grigoriev

Јуриј Черничук, бивши главни инжењер украјинског Енергоатома, који је радио у Запрошкој нуклеарки, постао је нови директор, изјавио је данас Ренат Карча, саветник генералног директора Росенергоатома.

"Нови директор Запорошке нуклеарке и први заменик генералног директора акционарског друштва 'Оперативна организација Запорошке нуклеарне електране' је Јуриј Алексевич Черничук, који је раније био на позицији главног инжењера", рекао је Карча за канал "Русија 24". 

Бивши директор Игор Мурашов, који је ухваћен да сарађује са Службом безбедности Украјине, протеран је. Према речима бившег градоначелника Енергодара Александра Волге, он је био "координатор терористичких активности у нуклеарки и у самом граду".

Карча је Черничука назвао "изузетно пристојном особом".

"Цео руководећи кадар, укључујући и главног инжењера, његове заменике и све кључне позиције, данас у станици заузимају представници бившег тима који је потписао уговор са оперативном компанијом, па предлажем да се господа са друге стране реке и њихови налогодавци коначно смире", додао је Карча.

image