Свет

Тирана на Темзи (ВИДЕО)

Британија мора да помогне јадној малој Украјини иако ће се бака смрзнути на смрт; инцидент са Албанцима је парадигма за све лоше што се дешава у тој земљи, рекао коментатор Марк Стејн
Тирана на Темзи (ВИДЕО)© Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Центар Лондона је претходне вечери био затворен јер су Албанци прослављали албански Дан независности правећи акробације у луксузним аутомобилима на британским мостовима.

Део британске јавности, званичници и бројни медији оштро су реговали на недавне догађаје у британској престоници.

"'Би-Би-Си' и 'Гардијан' наводе да су ови људи безнадежне избеглице које беже од гоњења са само одећом на себи, али синоћне сцене у Лондону не остављају такав утисак”, рекао је аутор, новинар и конзервативни коментатор Марк Стејн је на почетку своје емисије на каналу "Џи-Би њуз".

Они возе "ламборгиније", "поршее" и "мечке", а то су све аутомобили који коштају више од 120.000 фунти, истакао је Стејн.

Новинар је подсетио грађане Велике Британије да се претходне године у ту државу уселило два одсто укупне мушке популације Албаније.

"Никад доста албанских мушкараца, зар не?", додао је.

Нову "Тирану на Темзи" затворили су да би Албанци могли да изводе трикове у скупим колима, рекао је коментатор, додајући да би "он лично уживао гледа такве акробације на мосту преко реке Бојане, у Скадру", али да се чини да неким чудом Албанци скупа кола стичу тек након што их "вода избаци на обале Довера и Фолкстона".

Синоћни инциденти су добра парадигма за све лоше што се дешава у Британији од почетка новог миленијума, закључио је Стејн.

"Тако је са свиме. О, сукоб у Украјини, морамо да помогнемо јадној малој Украјини иако ће се бака смрзнути на смрт", нагласио је новинар.

Број Албанаца у Великој Британији се за десет година повећао двадесет пута, а ако се то деси и у следећој деценији биће их пет и по милиона, упозорио је Стејн и додао да их је "хвала Богу у Албанији остало joш само два и по милиона".

image