Свет

Албанци протестују у Лондону, противе се "дискриминацији"

Окупљени демонстранти поручују да нису криминалци, већ порески обвезници, људи који доприносе британском друштву
Албанци протестују у Лондону, противе се "дискриминацији"www.globallookpress.com © Alberto Pezzali

Албанци који живе и раде у Великој Британији окупили су се на Вестминстерском мосту код парламента, у знак протеста "против понижавања Албанаца" у Уједињеном Краљевству.

Држећи националне заставе и плакате, окупљени су изразили незадовољство због претходних изјава тамошње министарке унутрашњих послова Суеле Браверман која је говорећи о овогодишњој инвазији миграната истакла оне из Албаније.

Подсетимо, Британија је управо депортовала 22 Албанца због илегалне имиграције.

Албанци који протестују поручују да нису криминалци, већ порески обвезници, људи који доприносе британском друштву.

Премијер Албаније Еди Рама недавно је изјавио да представљање Албанаца као узрока криминала у Великој Британији не одговара чињеницама и позвао је ту земљу да престане да дискриминише Албанце како би "оправдала неуспехе своје политике".

Рама је оптужио је британску владу да користи грађане Албаније "као жртвено јагње" за оправдавање своје неуспешне имиграционе политике.

Претходно је министарка унутрашњих послова Велике Британије Суела Браверман изјавила да велики проблем у Енглеској праве мигранти који тврде да су жртве "модерног ропства". Рекла је и да би опозициона лабуристичка партија вероватно дозволила свим албанским криминалцима да дођу у земљу. Командант граничне одбране Ден О' Махони је за пораст броја илегалних миграната окривио банде у северној Француској које, како је рекао, омогућавају и помажу великом броју страних држављана да пређу Ламанш.

Навео је и да је у Великој Британији борави између један и два одсто укупне мушке популације у Албанији.

image
VV inauguration
banner