Србија и Балкан

Петковић: Куртијева марионета Ненад Рашић не представља српски народ

На Косову и Метохији постоје Куртијеви Срби који су спремни на све зарад личног интереса и дила са Приштином, каже директор канцеларије за КиМ Петар Петковић
Петковић: Куртијева марионета Ненад Рашић не представља српски народ© Танјуг/Влада Републике Србије/Слободан Миљевић/бг

Именовањем Ненада Рашића за министра за заједнице и повратак Привремених институција самоуправе, Аљбин Курти је брутално прекршио сопствени такозвани устав и још једном погазио права српског народа на Косову и Метохији, изјавио је директор канцеларије за КиМ Петар Петковић.

"Куртијева марионета Ненад Рашић заједно са Радом Трајковић не представља српски народ на Косову и Метохији. За њега Срби нису гласали на последњим изборима, већ он представља Аљбина Куртија и његову милитантну политику према свему српском на КиМ", додао је Петковић.

Према његовим речима, то показују и резултати са последњих избора на КиМ на којима је листа коју је креирао Рашић освојила 0,173 одсто гласова, за разлику од Српске листе за коју је гласало скоро 96 одсто српског народа.

"Чак и унутрашњи тзв. највиши правни акт Приштине у члану 96, став 5. предвиђа да избор министра привремених институција самоуправе мора имати подршку већине посланика српске заједнице, у овом случају Српске листе, а такву подршку Курти никада не би добио од посланика Српске листе за избор своје марионете на министарско место."

Петковић је поручио да је "избор Рашића највећи доказ онога на шта је све време упозоравано, да на КиМ постоје Куртијеви Срби који су спремни на све зарад личног интереса и дила са Приштином".

"Због тога Српска листа, као бедем останка и опстанка српског народа на овим просторима једина има подршку званичног Београда и своје државе и никада неће служити властима у Приштини и Аљбину Куртију, већ јединo свом народу", закључио је директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Петковић је у објави на Твитеру додао и да Курти не може да укине Повељу УН, Резолуцију 1244 и Бриселски споразум.

"ЗСО је обавеза коју је Курти преузео и од тога не може да побегне! То што је противправно изабрао подобне Србе да заокружи независност тзв. Лосова и спречи формирање ЗСО, питање је за ЕУ. Курти не може да укине Повељу УН, Резолуцију 1244 и Бриселски споразум", написао је Петковић.

image