Битка за Нови свет

Русија и Кина су претекле Запад у свему, без икаквих колонизација и ратова, за само неколико деценија. Оне су усвојиле, развиле и примениле сва највећа достигнућа људске цивилизације
Битка за Нови светGetty © Laurence Griffiths / Getty Images

Данас смо сви ми, вољно или невољно, део одлучујуће битке светске историје – битке за Нови свет.

Питање је може ли људска цивилизација да преживи (и победи) или ће човечанство нестати под теретом криминалне олигархијске диктатуре. За све нас постоји само прва могућност.

Нови свет предводе Русија и Кина. И он је, наравно, социјалистички. Русија и Кина су претекле Запад у свему, без икаквих колонизација и ратова, за само неколико деценија. Оне су усвојиле, развиле и примениле сва највећа достигнућа људске цивилизације. Постале су еманација људског стваралаштва, које је колективни чин, и много је продуктивније као хармонична сарадња него као конкуренција и робовски рад. Њихова главна предност су духовно-моралне вредности, у супротности са криминалним системом који злоупотребљава људске слабости и подстиче конфликте свуда. Дакле, победа Русије и Кине је потпуна и вечна. Вековно очекивање народа да ће социјалистичко друштво бити супериорно у свему, остварује се на наше очи.

Два рата

А једини очајнички одговор западне олигархије је рат! Суочени смо са већ два европска рата – против Срба деведесетих и против Руса данас.

Општи услови у којима се ови европски ратови одвијају, заснивају се на вековној тежњи западне олигархије да легитимизује зло и да створи вештачку равнотежу између добра и зла. А конкретни услови последњих деценија повезани су са развијањем и применом најразвијенијих технологија за манипулацију људском свешћу.

Шта је то тако изузетно код Руса и Срба (а у последње време и код Кинеза), због чега су они постали главне мете антицивилизације?

Љубав, солидарност, колективни дух и опште добро су главни принципи изворног хришћанства, али и конфучијанства. А ту је и заједничко искуство ових народа у антифашистичкој борби и у изградњи социјализма. Православно хришћанство је најближе изворном, а такође укључује искуство у изградњи културе, нације и државе. Православни концепт нације је много старији и много духовнији од западног. Срби и Руси су заветни народи.

Са појавом њихових аутокефалних цркава у 13-15. веку, Срби и Руси себе дефинишу на духовно-моралним темељима, много више него на правним, генетским, материјалним и територијалним. Сем тога, њихове државе су настављачи Ромејског царства, које је Запад настојао да уништи. Српско царство на Балкану у 14. веку је била краткотрајно, али је зато Руско царство / империја / СССР / Федерација постало и до данас остало највећа држава у светској историји. А Срби и Руси су наставили да интерагују у свим драматичним моментима европске историје.

Други Косовски бој

Укратко, током много векова, свет ефективних људских вредности, а пре свега православни свет, постао је највећи, егзистенцијални изазов за западну олигархијску диктатуру или антицивилизацију. Само постојање Русије (и Србије, и Кине) чини западну хегемонију немогућом. А за западне мега-злочинце постоји само: или управљамо светом – или ништа! И ту су они у праву.

Њихови мега-злочини су тако велики, да они просто не могу да преживе у било ком реалном правном систему. Сетимо се много милиона убијених у крсташким ратовима, колонијалним ратовима, светским ратовима, блискоисточним агресијама САД и НАТО, па све до ових европских ратова против Срба и Руса. Са САД на свом челу, Запад је еволуирао од главног деструктивног и агресивног фактора до малигног тумора на телу човечанства.

Коришћење фашизма, тероризма, субверзивног и медијског рата, заједно са историјским ревизионизмом и злоупотребом међународних организација и међународног правосуђа – то су били методи које је Запад применио против Срба у разбијању Југославије и НАТО агресији деведесетих. И већ тада су тренирали Европу да делује против саме себе (сетимо се прекида пловидбе Дунавом због порушених мостова). Ипак, остали смо непоражени јер нас је предводио Слободан Милошевић – симбол антиглобализма, како га је описао Александар Зиновјев.

Политика Србије за време Милошевића, била је у свим аспектима  иста као политика Русије и Кине данас – политика Новог света. Зато морамо увек памтити и даље истраживати и славити српско јунаштво и достигнућа тог времена. И више од тога, морамо стално подсећати цео свет, па и саме Србе, на значај њиховог отпора, који је већ назван – Други Косовски бој. У том циљу, треба да подржимо снажнију активност Међународног Милошевићевог комитета.

Прави исход

Дакле, посреднички рат у бившој Украјини је последњи очајнички покушај мега-злочинаца да преокрену ток историје, изведен истим методама, али без изгледа на успех, и као у Другом светском рату, они жртвују нас, Европљане, својим антиљудским апетитима. Постоје само два могућа исхода: 1) победа Русије (и Новог света) или 2) уништење живота на Земљи. Данас је на свим пристојним људима и поново на нама, Европљанима, да допринесемо првом исходу и спасењу човечанства, као и да учинимо други исход немогућим.

Највећи, а можда и једини глобални консензус у људској историји, постигнут је у осуди фашизма. Победа над фашизмом обликовала је општеважећи систем међународног права и међународних односа.

Данас, као и деведесетих, имамо политичку супротстављеност двеју сталних чланица СБ УН – Русије и Кине, које би да сачувају систем утемељен на победи над фашизмом, са преостале три – САД, Великом Британијом и Француском, у којима део владајуће олигархије обезвређује победу над фашизмом, сарађује са фашистима и покушава да настави рат фашиста против Србије и Русије. Ипак, између рата деведесетих и овог данас, постоји једна битна разлика.

У Првом европском рату, у бившој Југославији, Срби су успели да остану непоражени од неупоредиво војно јачег НАТО, и то у време униполаризма. У Другом европском рату, у бившој Украјини, међутим, Русија ће победити НАТО, у време мултиполаризма. Русија, Кина и већина човечанства ће ликвидирати западну агресивну хегемонију и казнити њене злочине.

Морамо се борити и против историјског ревизионизма. Садашњи рат јасно показује да је историјски ревизионизам оруђе фашиста, њихових саучесника и спонзора, те за њега не може бити никаквог оправдања.

Слободни свет

Дакле, морамо да се организујемо, изборимо и славно ступимо у Нови свет – праведни мултиполарни и мултилатерални свет, заснован на међународном праву, равноправности, сарадњи, социјалној правди и истинској демократији. И баш то је заједница заједничке судбине човечанства.

У Новом свету, већина човечанства цвета и повезује се, а западна олигархија, супротстављајући се томе, уништава и себе и своје народе. Нови, слободни свет је акумулирао позитивно искуство целог човечанства. У њему и има места за све! Позивамо у Нови свет и западне народе, који све више постају жртве своје олигархије, и желимо им што брже ослобођење!

Нови свет – то је чврста и организована доминација добра над злом!

Станимо раме уз раме за брзу, потпуну и коначну победу Новог света над фашизмом и антихуманизмом!

До победе!

image