Русија

"Вагнеровци": Ми смо чисти, не експлоатишемо друге народе

Штитимо оне које јастребови са Запада покушавају да понизе, покраду или униште, поручио је данас Пригожин
"Вагнеровци": Ми смо чисти, не експлоатишемо друге народеwww.globallookpress.com © Siegra Asmoel

Амерички Стејт департмент, француска влада, земље Запада и њихове специјалне службе на челу са америчком ЦИА и оружаним снагама Уједињених нација експлоатишу афрички континент, користећи се његовим минералима, дијамантима, златом и организујући сваке године војне преврате, рекао је данас Јевгениј Пригожин, оснивач "вагнероваца".

Одговарајући на питање које је дошло из редакције Ројтерса, а које се тиче оптужби председника Гане поводом наводног присуства војне компаније "Вагнер" у Буркини Фасо и коришћења њених рудника, Пригожин је истакао да група "Вагнер" не користи и не развија никакве руднике, не ископава злато како не би дошло до било каквих проблема и евентуалног увођења санкција.

"Наше руке су слободне, а мисли чисте. 'Вагнер' мора остати недодирљив како би могао да заштити оне које јастребови са Запада покушавају да понизе, покраду или униште", објаснио је.

Запад, са друге стране, је присутан у 80 одсто земаља Африке, поседује највећи део свих минералних богатстава на континенту, развија огроман број илегалних рудника и противзаконито ископава злато и дијаманати који се налазе у Африци. Ове државе сваке године организују војне ударе, обучавају организације попут ИСИС-а, Ал Каиде како народи у Африци не би могли мирно да спавају.

Запад се труди да учини све како би ови народи постали још сиромашнији и масовно умирали од глади и болест.

Ово је и један од разлога због којег су наставили да континенту продају скупе вакцине преко УН-а и других структура, написао је данас Пригожин на Телеграму.

image
VV inauguration
banner