Русија

Ликвидирани украјински војници: Покушали да уђу на руску територију, имали страно оружје

Диверзанти су такође били опремљени уређајима за комуникацију и навигацију, као и средства за извршавање диверзантских и терористичких акција
Ликвидирани украјински војници: Покушали да уђу на руску територију, имали страно оружје© Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

Федерална служба безбедности (ФСБ) Русије ликвидирала је групу украјинских диверзаната који су с територије Украјине покушали да уђу у Брјанску област, саопштио је Центар за односе с јавношћу ФСБ Русије а пренеле "РИА Новости".

На граници Брјанске области елиминисана је диверзантско-извиђачка група Оружаних снага Украјине.

"У сукобу 25. децембра 2022. године погинула су четири диверзанта која су покушала да из Украјине продру на територију Брјанске области", наводи се у поруци ФСБ.

Саботери су имали страно оружје: немачке аутомате "сиг сауер" и муницију за њих, али и уређаје за комуникацију и навигацију, као и средства за извршавање диверзантских и терористичких акција – четири ИЕД-а укупног капацитета око 40 килограма ТНТ-а.

Украјинска војска недавно је покушала да изврши саботажу на железници у региону. ФСБ је у октобру привела нападача у Брјанску који је припремао терористички напад на једном од транспортно-логистичких терминала. Такође, експлозивна направа је експлодирала у области између градова Новозибков и Злинка.

Према речима начелника Брјанске области Александра Богомаза, прошле недеље дрон је напао енергетски објекат у округу Трубчевски, а срећом нико није повређен.

"Жути" ниво терористичке претње успостављен у Брјанској области продужен је до 4. јануара 2023, што подразумева јачање рада специјалних служби, а на грађане се апелује да буду опрезнији.

image
VV inauguration
banner