Русија

Лавров потврдио: Успећемо да остваримо све циљеве које смо зацртали

Морамо спречити и настанак било каквих безбедносних претњи по Русију које би могле долазити из Украјине, поручио је шеф руске дипломатије
Лавров потврдио: Успећемо да остваримо све циљеве које смо зацрталиwww.globallookpress.com © MFA Russia

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров поручио је још једном да ће Русија сигурно успети да оствари све циљеве у оквиру специјалне војне операције, те да ови планови укључују и очишћење четири нова региона Руске Федерације од нациста. 

"Како је нагласио председник, наш апсолутни приоритет су четири нова региона Руске Федерације, који морају да се ослободе од нацистичких тенденција којима су тамошњи људи били изложени годинама. Морамо да обезбедимо сигурност свих људи који тамо живе", рекао је Лавров у интервјуу за емисију "Велика игра" на "Првом каналу".

Министар је додао и да је још један важан циљ специјалне војне операције спречавање појаве и развоја било каквих безбедноснихи претњи по Руску Федерацију, а које би могле у будућности долазити са територије Украјине. 

Више информација о последњем интервјуу шефа руске дипломатије "Први канал" руске телевизије емитоваће данас у 18 часова по средњоевроском времену.

image