Русија

Русија производи нове системе за борбу против дронова

"Ростех" најављује да ће се током године наставити са појачаном производњом различитог наоружања и војне технике
Русија производи нове системе за борбу против дроноваwww.globallookpress.com © MOD Russia

Руска државна корпорација "Ростех" саопштила је данас да ће Москва у наредна два месеца почети производњу електронских система нове генерације за борбу против дронова, преносе "РИА Новости".

"За месец или два планирамо да завршимо истраживања и почнемо производњу нових ваздухопловних и копнених средстава за електронско ратовање и борбу против дронова", наводи се у званичном новогодишњем саопштењу корпорације.

"Ростех" најављује да ће се током године наставити са појачаном производњом различитог наоружања и војне технике, што ће укључивати борбене ловце, бомбардерске авионе, стратешке носаче ракета, транспортне и хеликоптере који се користе за напад...

Војни капацитети Русије биће јачи и за нове ракете "Искандер-М", противракетне системе "Панцир-С1", тенкове Т-72Б3, Т-72Б3М, Т-80БВМ и Т-90М, самоходне хаубице "Мста-С", "Малка", "Акација", "Гиацинт-С", самоходне минобацаче "Цјуљпан", вишецевне лансере ТОС-1А "Солнцепек" и друго. 

Најава појачане производње руског наоружања у складу је са децембарском изјавом руског председника Владимира Путина да ће држава урадити све како би достигла циљеве специјалне војне операције. Путин је нагласио да војска има максимално одрешене руке да тражи шта год јој је потребно, те да нема лимита у буџету за њихове потребе. 

image