Русија

Путин честитао Божић: Овај празник доприноси очувању трајних духовних и моралних вредности

Председник Русије се захвалио црквеним организацијама на подршци војницима који учествују у специјалној војној операцији
Путин честитао Божић: Овај празник доприноси очувању трајних духовних и моралних вредностиwww.globallookpress.com © Alexei Nikolsky/Kremlin Pool

Руски председник Владимир Путин дочекао је ноћас најрадоснији хришћански празник Божић на литургији у Благовештенском сабору у Кремљу. Он је овај дан честитао свима који га славе, пожелевши им здравља, успеха и сваког добра.

"Овај светли, вољени празник инспирише људе на добра дела и доприноси очувању трајних духовних и моралних вредности у друштву као што су милосрђе, саосећање, доброта и правда. Православним хришћанима и свима који славе рођење Христово, желим здравље, успех и свако добро", казао је председник Русије. 

Он је истакао и велики значај Руске православне цркве и захвалио јој се за допринос очувању института породице, правилног развоја омладине и очувању историјског памћења.

Мир у свету и слога у нашој земљи су приоритет за РПЦ, али и друге хришћанске конфесије, рекао је Путин.

"Црквене организације брину о онима којима је помоћ потребна, и подржавају наше војнике који учествују у специјалној војној операцији", наводи се у званичном саопштењу Кремља. 

"Тако велики, опширан рад и заиста подвижнички труд заслужују најискреније поштовање", закључио је председник Русије. 

image