Русија

Украјинске трупе у Угљедару стрељале групу пољских плаћеника

Све су чешћи сукоби украјинских и пољских јединица, о чему сведоче обавештајни подаци, укључујући и радио пресретање, каже саветник лидера Доњецке Народне Републике Јан Гагин
Украјинске трупе у Угљедару стрељале групу пољских плаћеникаGetty © Photo by Spencer Platt/Getty Images

Саветник лидера Доњецке Народне Републике (ДНР) Јан Гагин рекао је да су украјинске трупе у Угљедару стрељале групу пољских плаћеника, преноси ТАСС.

"Према нашим сазнањима, украјинске јединице су синоћ у Угљедару стрељале групу страних плаћеника, највероватније су то били Пољаци. Последњих недеља су све чешћи сукоби украјинских и пољских јединица. О томе сведоче обавештајни подаци, укључујући и радио пресретање", рекао је Гагин.

Он је додао да о озбиљним сукобима пољских плаћеника и украјинских војника говоре и неки ратни заробљеници који су протеклих дана били заточени у том месту.

Раније је саопштено да су на подручју Горловке снаге безбедности ДНР забележиле вербалне окршаје у радио-комуникацијама између украјинских војника и пољских плаћеника.

Потпуковник Народне милиције Луганске Народне Републике у пензији Андреј Марочко изјавио је прошле године да расту несугласице између украјинске војске и пољских плаћеника, а да је понекад долазило и до окршаја. 

image