Русија

Лавров: Русија ће издржати хибридни рат Вашингтона

Кључ нашег даљег успеха је способност сваког од нас да се брзо прилагоди дубоким променама у свету, рекао је руски министар спољних послова поводом Дана дипломата
Лавров: Русија ће издржати хибридни рат Вашингтонаwww.globallookpress.com © Cao Yang

Русија ће издржати хибридни рат САД и њихових савезника, изјавио је министар спољних послова Сергеј Лавров поводом Дана дипломатa.

"Ове године наш празник славимо у јеку хибридног рата који су САД и њихови савезници покренули против наше земље. Русија ће издржати садашњи час тешких искушења и превазићи ће их, у то нема сумње, постаће још јача", рекао је министар.

Према његовим речима, "русофобична кампања" директно утиче на дипломате, јер многи раде у екстремним условима, често доводећи своје здравље и живот у питање.

"Наставићемо да радимо све што је потребно да заштитимо националне интересе и створимо повољан спољни амбијент за одрживи унутрашњи развој Русије и побољшање благостања њених грађана. Част и достојанство Отаџбине, свих наших грађана никада нису били и никада неће бити предмет било каквих компромиса", рекао је шеф руске дипломатије.

Осим тога, подсетио је Лавров, Русија је због тектонских померања светске политике и економије успела да продуби сарадњу са већином земаља у свету – државама Велике Евроазије, Африке и Латинске Америке.

"Кључ нашег даљег успеха је способност сваког од нас да се брзо прилагоди дубоким променама које се дешавају у свету. Сви ми, без икаквог изузетка, треба да идемо напред и да се стално усавршавамо", рекао је министар

Поручио је колегама да се ослободе застарелих стереотипа, да прошире професионалне хоризонте, савладају нове области спољнополитичке активности, и да активно користите савремене информационо-комуникационе технологије.

image