Русија

Хемијско оружје? Украјинска војска гађа руске положаје непознатом отровном материјом (ФОТО)

Два борца која су се налазила у зони где су бачене направе са непознатим садржајем задобила су опекотине плућа и имају све знаке тровања, саопштила војска Русије
Хемијско оружје? Украјинска војска гађа руске положаје непознатом отровном материјом (ФОТО)© Tanjug/ LIBKOS (STR)

Украјинска војска бацила је муницију са непознатом отровном материјом на положаје руске војске у близини села Урожајноје и Велика Новоселовка, саопштила је руска војска, преносе РИА Новости.

"Ујутро 16. фебруара, два непријатељска јуришна хеликоптера појавила су се изнад положаја руских трупа код Угљедара. Један од њих је одмах оборен, други је успео да бомбардује и баци хемијску муницију на наше положаје", рекао је извор.

Два борца која су се налазила у зони где су бачене направе са непознатим садржајем задобила су опекотине плућа. Поред тога, имају све знаке тровања – повраћање и иритацију слузокоже, пише агенција.

Остаци детониране муниције и пројектила из обореног хеликоптера послати су на испитивање. Истражни комитет је покренуо истрагу о употреби хемијског оружја од стране Оружаних снага Украјине.

Раније је лидер ДНР Денис Пушилин навео да украјинска војска користи хемијско оружје, а према његовим речима, хемијско оружје се избацује из дронова на положаје руске војске.

Апти Алаудинов, командант специјалних снага Ахмат и заменик команданта 2. армијског корпуса Народне милиције ЛНР, приметио је да је реч о муницији домаће производње која не носи катастрофалан ефекат, али због које људи повраћају и губе свест.

image
VV inauguration
banner