Русија

Руски патријарх захвалио патријарху српском Порфирију на подршци канонској УПЦ

Захвални смо на вашој храброј и отвореној подршци канонској Украјинској православној цркви, на очинској бризи за избеглице и све страдале, поручио је поглавар Руске православне цркве
Руски патријарх захвалио патријарху српском Порфирију на подршци канонској УПЦwww.globallookpress.com © Russian State Duma Press Service

Патријарх московски и целе Русије Кирил се српском патријарху Порфирију захвалио на храброј и отвореној подршци канонској Украјинској православној цркви (УПЦ) и честитао му годишњицу устоличења, саопштила је Московска патријаршија.

"Желим да вас уверим у непрекидне молитве које се узносимо за вас и братски српски народ. Захвални смо на вашој храброј и отвореној подршци канонској Украјинској православној цркви, на очинској бризи за избеглице и све страдале", поручио је московски патријарх.

Истакао је да спрски патријарх "часно пролази кроз тежак период", и труди се да млађој генерацији пренесе најважније вредности светосавске традиције.

"Превасходне бриге Ваше Светости везане су за духовну исхрану пастве која живи на светој земљи Косова и Метохије, у Црној Гори и другим местима које су сада на удару непријатељских снага", навео је патријарх Кирил.

Свети Архијерејски Сабор Српске Православне Цркве 18. фебруара 2021. године у Спомен храму Светог Саве у Београду изабрао је дотадашњег митрополита загребачко-љубљанског Порфирија за српског патријарха.

image