Русија

Аксјонов: Ако хоћете мир, припремите се за рат - Крим је руски и остаће заувек

Руска војска ствара линију одбране на Криму, уз одобрење Владимира Путина
Аксјонов: Ако хоћете мир, припремите се за рат - Крим је руски и остаће заувек© Tanjug/ AP Photo/File

Стварање линије одбране на Криму на иницијативу републичких власти подржале су савезне власти, изјавио је премијер Крима Сергеј Аксјонов, преносе "РИА Новости".

Премијер Крима је и раније говорио о потреби да се направе утврђења на територији Крима како би се осигурала безбедност његових становника.

"Ово је моја иницијатива, захваљујући председнику, подржана је. Ако хоћете мир, припремите се за рат. Крим је руски и остаће заувек, ко год и шта год планирао. Ја сам одговоран за територијалну одбрану Крима, потпуно контролишем ситуацију, знам ко је за шта одговоран", нагласио је Аксјонов.

Према његовим речима, предузете мере су превентивне.

"Одбрамбена линија је цео Крим, дуже целе границе. Ако се испостави да нам ова линија одбране није потребна, бићемо гостопримљиви и направићемо вам екскурзију. За сада је боље овако", рекао је Аксјонов.

Шеф кримског парламента Владимир Константинов је јуче рекао да би проширење граница Специјалне војне операције на Одесу гарантовало безбедност Криму.

Руски председник Владимир Путин је у јучерашњем обраћању Савезној скупштини упозорио да што више муниције дугог домета буде долазило у Украјину, то ће Русија даље гурати претњу од својих граница.

"Само повратак града хероја Одесе под контролу Руске Федерације даће нама, Кримцима, гаранцију да ракете било ког домета неће погодити територију полуострва", рекао је Константинов у за канал "Крим 24".

image