Русија

Путин честитао Дан бранилаца отаџбине: Војска и флота гарант будућности Русије

Сада се наши борци херојски боре против неонацизма који је пустио корење у Украјини, штите наше људе на наши историјским територијама, поручио је руски председник
Путин честитао Дан бранилаца отаџбине: Војска и флота гарант будућности Русије© Tanjug/Maxim Blinov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин честитао је Дан бранилаца отаџбине ветеранима Другог светског рата и војницима који учествују у специјалној операцији у Украјини.

Према његовим речима, то је свенародни празник који симболише херојску историју руске војске и флоте, неуништиве везе између свих поколења бранилаца отаџбине. 

"Празник је одраз дубоке захвалности свима који су се не штедећи себе борили против непријатеља за домовину, за свој народ. Руски војници који учествују у специјалној војној операцији херојски и храбро се боре против неонацизма у Украјини", поручио је руски председник.

"Сада се наши борци херојски боре против неонацизма који је пустио корење у Украјини, штите наше људе на наши историјским територијама", додао је.

Одбрана Русије приоритет

Путин је рекао да ће за власт и даље приоритет бити јачање одбрамбене способности Русије.

"Модерна ефикасна војска и флота су залог безбедности и суверенитета земље, гаранција њеног стабилног развоја, њене будућности и због тога ћемо и даље приоритетну пажњу поклањати јачању одбрамбене способности", нагласио је.

image