Русија

Ваздушни простор изнад Санкт Петербурга поново је отворен, план "Кавјор" деактивиран

Летови ће ускоро бити обновљени, јављају руски медији
Ваздушни простор изнад Санкт Петербурга поново је отворен, план "Кавјор" деактивиранwww.globallookpress.com © Maksim Konstantinov

Ваздушни простор изнад Санкт Петербурга поново је отворен, а план "Кавјор" (Тепих) деактивиран, преносе руски медији. 

Подсетимо, аеродром "Пулково" у Санкт Петербургу је био привремено затворен раније током дана, док су летови били на кратко одложени. 

"РИА Новости" пренеле су да ће летови бити настављени по распореду у 10 часова по средњоевропском времену, што су потврдиле и градске власти, док је ТАСС, позивајући се на изворе у руској савезној ваздухопловној агенцији Росавиација, открио да би летови требало бити настављени до 11:20 часова по средњоевропском времену.

Телеграм канали писали су да су се авиони, који је требало да прођу кроз ваздушни простор Санкт Петербурга, или враћали назад или су настављали да круже око града, док је ваздушни простор изнад њега био затворен.

Телеграм канал "База" пренео је да су, наводно, били подигнути и борбени авиони због неидентификованог објекта у ваздуху, због чега је био активиран план "Кавјор" (Тепих), који ступа на снагу када власти примете незаконито пресецање ваздушног простора Руске Федерације.

Иако вест о борбеним авионима још није званично потврђена, извори "РИА Новости" из службе за ванредне ситуације потврдили су да је у ваздуху био примећен непознати објекат. 

 Ситуација на аеродрому је стабилна, а путници мирно чекају обнову летова.

 

 

image
VV inauguration
banner