Русија

Украјинци поново напали области у Русији, ПВО Русије оборила три ракете

Најновије мете биле су Белгородска и Курска област, јављају гувернери ових региона на друштвеним мрежама
Украјинци поново напали области у Русији, ПВО Русије оборила три ракетеwww.globallookpress.com © Nikolay Gyngazov

Оружане снаге Украјине поново су напале две пограничне области у Русији, Курску и Белгородску, јављају данас руски медији, док гувернер друге од њих, Вјачеслав Гладков, поручује да је руска ПВО одреаговала успешно и оборила три ракете. 

"Одреаговала је наша противваздушна одбрана. Оборене су три ракете. Вршимо процену штете. За сада знамо да је један мушкарац повређен. Кола хитне помоћи налазе се на месту несреће", написао је Гладков на Телеграму. 

Гувернер је додао да је последњим нападима оштећен један далековод, али и да се све неопходне оперативне и хитне службе налазе на лицу места. 

Белгородска област је, подсетимо, била најчешћа мета украјинске војске на територији Руске Федерације, када је реч о регионима који су се и до 24. фебруара прошле године налазили у саставу Русије. Почетком месеца, медији су пренели да је током тих последњих напада био оштећен далековод и гасовод, а напади на критичну инфраструктуру се, по свему судећи, настављају. До сада је пријављено више људских жртава.

Слични напади забележени су и у суседној Курској области. Гувернер овог региона данас је написао на Телеграму да су у том делу оштећени важни енергетски објекти, услед чега је једно околно село остало без струје.  

Погранични региони Руске Федерације посебно су осетљива места од почетка Специјалне војне операције, због чега је у њима на снази жути ниво опасности од тероризма. То значи да у тим регионима органи за спровођење закона раде јачим темпом, да су медицинске службе у стању приправности због потенцијалних напада, док се ради и на појачаном обезбеђењу стратешки важних објеката. Власти, такође, припремају додатна места за привремени смештај грађана, уколико за тим буде било потребе, а врше се и чешћи претреси становништва на железничким станицама и свим местима на којим долази до повећаног скупљања људи. 

Украјински диверзанти почетком месеца извршили су терористички напад у пограничној Брјанској области. Том приликом, живот је изгубила једна одрасла особа, док је једно дете повређено. Медији су преносили да су Украјинци за таоце узели најмање шест особа, од којих двоје деце.

Руски председник Владимир Путин поручио је да ће их Русија згромити. 

image
VV inauguration
banner