Русија

Медведев о најави хапшења Трампа: Американци, пошаљите Бајдена на сметлиште историје

Потребно је актуелног америчког председника Џозефа Бајдена и његовог сина Хантера, против којег се води истрага послати на сметлиште историје, написао је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев
Медведев о најави хапшења Трампа: Американци, пошаљите Бајдена на сметлиште историје© Tanjug/Ekaterina Shtukina, Sputnik Pool Photo via AP

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев реаговао је на изјаву бившег америчког председника Доналда Трампа да очекује да буде ухапшен у уторак, 21. марта.

Он је на ту најаву реаговао духовито, написавши да је потребно актуелног америчког председника Џозефа Бајдена и његовог сина Хантера, против којег се води истрага послати на сметлиште историје.

"Будале у Европи су хтеле да ухапсе неког другог, а 21. марта хоће да ухапсе неког свог у Америци. Вратите своју земљу, Американци! У бој! Уништите тиранију Вашингтона", поручио је Медведев.

Медведев алудира на одлуку Међународног кривичног трибунала (МКТ) у Хагу да изда налог за хапшење председника Руске Федерације Владимира Путина, који је оптужен за наводне ратне злочине у Украјини.

У ироничном тону своју изјаву на Телеграму Медведев завршава речима да је објаву поставио на захтев "америчког председничког кандидата пуковника Данила Федоровича Трампа".

На изјаву Трампа реаговао је и власник Твитера Илон Маск који је изјавио да, уколико се деси хапшење Трампа, то ће довести до његовог поновног избора на председничким изборима 2024. године.

"Уколико се то деси, то ће бити почетак Трамповог резибора", навео је Маск на Твитеру.

image