Русија

Путин: Односи Русије и Кине на највишем нивоу у историји (ВИДЕО)

Председник Русије Владимир Путин изразио је наду за продубљењем партнерства са Кином
Путин: Односи Русије и Кине на највишем нивоу у историји (ВИДЕО)© Tanjug/Pavel Byrkin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да је напредак у односима Русије и Кине у последњих десет година импресиван и да су они на највишем нивоу.

Након састанка са кинеским Лидером Си Ђинпингом Путин је одржао здравицу за здравље председника Кине и делегације те државе и изразио наду за продубљењем партнерства, просперитета и благостања грађана две земље.

"Предлажем да наздравимо за здравље нашег пријатеља, уваженог председника Народне Републике Кине, господина Си Ђинпинга, за здравље свих чланова кинеске делегације, за продубљивање руско-кинеског свеобухватног партнерства и стратешких комуникација, просперитет и благостање народа Русије и Кине", рекао је Путин.

Руски лидер је, на пријему организованом у част кинеског колеге, нагласио да његова посета Русији након поновног избора за председника сведочи о томе колико је посебно партнерство две земље, јавља ТАСС. Напоменуо је да су њихови односи засновани на међусобном поштовању.

Tanjug/Pavel Byrkin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

"Напредак постигнут у билатералним односима током протеклих деценија је импресиван. Као што сам више пута рекао, руско-кинески односи су на највишем нивоу у историји", истиче Путин.

Председник Кине наздравио је за даљи развој кинеско-руских односа, стратешког партнерства у новој ери, за просперитет, развој, срећу и пријатељство два народа.

image