Русија

Медведев: Пријавите све којима стиже новац из Украјине

На овај начин Медведев се осврнуо на терористички акт у Санкт Петербургу у којем је убијен војни извештач Владлен Татарски и где је повређено више од 30 људи
Медведев: Пријавите све којима стиже новац из Украјине© Tanjug/ Ekaterina Shtukina, Sputnik, Pool Photo

Заменик председника руског Савета безбедности Дмитриј Медведев сматра да руски грађани треба да пријаве специјалним службама особе и организације у Русији које се финансирају из Украјине, преносе "РИА Новости".

"Ако знате да неко прима новац из украјинских извора или ради за њих – највероватније је тај неко кренуо путем издаје. И већ је починио кривично дело. То је непријатељ и потребно га је пријавити специјалним службама или агенцијама за провођење закона", пренео је поруку Дмитрија Медведева његов помоћник Олег Осипов.

На овај начин Медведев се осврнуо на терористички акт у Санкт Петербургу у којем је убијен војни извештач Владлен Татарски.

"Нек је вечна слава преминулом Максиму Фомину, познатијем по псеудониму Владлен Татарски. Брз опоравак свим жртвама терористичког акта", нагласио је заменик председника Савета безбедности.

Синоћ се у кафићу "Стрит бар" у центру Санкт Петербурга десила експлозија у којој је погинуо Татарски, а повређене су, према најновијим инофoрмацијама, 32 особе.

Како јавља Истражни комитет Русије, Дарија Трепова је приведена због сумње да је умешана у експлозију у кафићу у Санкт Петербургу.

image