Русија

Кадиров: Контраофанзива ће донети непријатељу велике губитке

Позивам нашу војску да заплене што више узорака потпуно новог западног оружја како бисмо попунили наше колекције, поручио лидер Чеченије
Кадиров: Контраофанзива ће донети непријатељу велике губиткеwww.globallookpress.com © Kremlin Pool/Global Look Press

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров изјавио је ће наводна контраофанзива Оружаних снага Украјине, о којој пишу западни медији, ићи на руку Русији, а непријатељу ће донети велике губитке.

"Контраофанзива украјинских сатаниста и НАТО плаћеника ићи ће у нашу корист. А као вишња на торти – трофеји, узорци стране технике, гомиле заробљеника за које ће се, као и увек, испоставити да су `војни кувари или електричари`", иронично је поручио Кадиров на Телеграму.

Додаје да су за успешну контраофанзиву потребни велики ресурси, а да су губици нападача неизбежни, напомињући да су положаји руске војске "повољни, утврђени".

Како је Кадиров навео, "методе и маневри Оружаних снага Украјине су предвидљиви, а одбрамбени положај руских трупа омогућиће им да користе мање ресурса".

"Дакле, ако НАТО и украјински нацисти желе да изврше контранапад у било ком правцу, позивам нашу војску да заплене што више узорака потпуно новог западног оружја како бисмо попунили наше колекције", нагласио је.

У Русији је данас одлична ситуација, закључио је чеченски лидер, а друштво је консолидовано као никада раније и као ни у једној другој земљи.

image