Русија

Захарова о тајним документима: Ближе се амерички избори, биће подвала и необјашњивих случајева

САД су ушли у изборно време, у којем ће бити много чудни ствари, али не у добром смислу те речи, каже портпаролка руског МСП
Захарова о тајним документима: Ближе се амерички избори, биће подвала и необјашњивих случајеваwww.globallookpress.com © MFA Russia/via Globallookpress.com

Цурење тајних материјала Пентагона може бити повезано са приближавањем америчких председничких избора 2024. године, а у том периоду може много да се  очекује, рекла је портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова.

"Тјутчев има дивну песму, једну од најпознатијих: 'Има у јесен једно кратко, али дивно време'. У америчком политичком животу постоји не тако кратко али очигледно чудесно време. Оно се зове предизборни период. Чудити се нечему тада је могуће безгранично. Такве ствари ће се догађати, дешавале су се и раније… Чега све није било", рекла је она за радио "Спутњик".

Она је додала да су "САД ушли у ово време, које је изборно и да ће бити много чудних ствари, али не у добром смислу те речи, већ да ће бити подвала и потпуно необичних и необјашњивих случајева".

Подсетимо, тајни ратни документи који откривају америчке и НАТО планове да уочи најављене контраофанзиве на Русију ојачају украјинску војску, процурели су на друштвеним мрежама, пружајући Кремљу вредне информације о распоредима испоруке оружја и трупа, броју украјинских трупа и другим војним детаљима, пренео је "Њујорк Тајмс".

"Открића у оригиналним документима, која се појављују као фотографије дијаграма очекиваних испорука оружја, снаге трупа и батаљона и других планова, представљају значајне прекршаје америчке обавештајне службе у настојању да се помогне Украјини", наводи се.

image
VV inauguration
banner