Русија

ФСБ: Пентагон директно укључен у сајбер нападе на Русију

У покушају да прикрију умешаност у сајбер нападе, Сједињене Државе покушавају да прикажу ИТ групу "Војска Украјине" као налогодавца, наводи се у саопштењу
ФСБ: Пентагон директно укључен у сајбер нападе на Русијуwww.globallookpress.com © CNP/AdMedia

Сајбер напади на Русију разрађују се уз директно учешће Здружене команде Пентагона, саопштила је Федерална служба безбедности Русије (ФСБ).

ФСБ истиче да Пентагон сарађује са међународним (Anonymous, Silence) и националним (Ghost Clan – САД, RedHack – Турска, GNG – Грузија, Squad 303 – Пољска и други) хакерским групама.

У саопштењу се додаје да обавештајна служба може "да идентификује конкретна лица и организације, као и праве налогодавце умешане у хакерске нападе на руску инфраструктуру и приведе их правди".

Додаје се да, у покушају да прикрију умешаност у сајбер нападе на Руску Федерацију, Сједињене Државе покушавају да прикажу ИТ групу "Војска Украјине"(Army of Ukraine) као аутора.

"Како би прикрио своју умешаност, Вашингтон настоји да представи Украјину као налогодавца сајбер напада, односно хакерску групу ИТ 'Војска Украјине', која је извршила хиљаде компјутерских напада на руске информационе ресурсе", наводи се.

ФСБ наводи да је од почетка прошле године забележено више од 5.000 хакерских напада на критичну инфраструктуру Русије.

"Од почетка 2022. године, ФСБ је забележио више од 5.000 хакерских напада на критичну инфраструктуру Русије. Правовремене мере су омогућиле да се спрече последице таквих акција по нашу земљу", закључили су.

image
VV inauguration
banner