Русија

Москва: Амбасада САД одбила позив за састанак о биолабораторијама у Украјини

Лин Трејси позвана је сутра на састанак комисије Државне думе ради истраге о мешању страних држава у унутрашње ствари Русије, као и да појасни активности америчких биолабораторија у Украјини
Москва: Амбасада САД одбила позив за састанак о биолабораторијама у Украјиниwww.globallookpress.com © Petrov Sergey/news.ru via globallookpress.com

Амбасада САД у Русији одбила је позив упућен амбасадорки те земље Лин Трејси, да присуствује састанку Комисије Државне думе 18. априла, како би појаснила активности америчких биолошких лабораторија у Украјини.

"Амбасада САД у Москви потврђује да смо одбили позив Државне думе упућен амбасадорки Трејси да присуствује састанку комисије Државне думе Руске Федерације", наводи се у саопштењу америчке амбасаде.

Амбасадорка САД у Москви Лин Трејси позвана је сутра на састанак комисије Државне думе ради истраге о мешању страних држава у унутрашње ствари Русије као и да појасни активности америчких биолабораторија у Украјини.

"Током састанка, посланици ће разматрати питања државне контроле поштовања закона о страним агентима, као и регулисање активности страних невладиних организација на територији Руске Федерације", наводи се у саопштењу комисије.

Претходно је председник Државне думе Вјачеслав Володин наложио да се позове амбасадорка САД Лин Трејси на састанак доњег дома парламента због изостанка одговора заменице америчког државног секретара за политичка питања Викторије Нуланд на позив Комисије за биолабораторије.

Подсетимо, заменица председника комисије Ирина Јароваја раније је изјавила да је у Украјини распоређена мрежа војних објеката САД и НАТО под маском биолошких лабораторија.

У априлу су Државна дума и Савет Федерације одобрили извештај из којег произилази да је Вашингтон распоредио мрежу биолабораторија у Украјини, где су вршена "тајна истраживања", док Сједињене Државе и Украјина негирају оптужбе.

image
VV inauguration
banner