Русија

ФСБ: Потрага за терористима у Русији се наставља

Држава неће одустати од потраге за терористима који су 2000-их година извршили терористичке нападе на територији Чеченије
ФСБ: Потрага за терористима у Русији се настављаwww.globallookpress.com © Komsomolskaya Pravda

Федерална служба безбедности Руске Федерације саопштила је данас да је заједно са Истражним комитетом формирала непобитну базу доказа, којом се доказује да је Магомедов Махди 2000. учествовао у нападу на војну колону специјалних јединица руске Националне гарде и чеченске војнике на територији Чеченске Републике. 

Махдија, који већ служи казну од 21 године затвора за овај напад, Врховни суд Чеченије данас је осудио на 23 године затвора у строгом режиму због напада током којег су живот изгубиле 43 особе. 

ФСБ додаје да држава наставља да тражи и друге чланове злогласне банде Шамиља Басајева и Хатаба, иначе неких од лидера војних формација које су се деведесетих година и након 2000. године бориле за независност Чеченије и отцепљење од Руске Федерације. 

"Наставља се потрага за онима који су учествовали у терористичким нападима прошлих година, а који су избегли кривичну одговорност", наводи се у саопштењу ФСБ-а.

image
VV inauguration
banner