Русија

Путин са члановима Савета безбедности о току специјалне војне операције

Председник Русије је на састанку детаљније говорио и о међународним контактима које је остварио у протеклој недељи, а покренута су и актуелна друштвено-економска питања
Путин са члановима Савета безбедности о току специјалне војне операцијеNone © kremlin.ru/events/president/news/70376

Председник Русије Владимир Путин одржао је данас оперативни састанак са сталним члановима Савета безбедности, наводи се на званичном сајту Кремља.

"Представници Савета безбедности и председник су водили разговор о току специјалне војне операције. Министар одбране Русије Сергеј Шојгу је Савету пренео информације које је добио током посете штабу с почетка недеље", наводи се у саопштењу.

Према званичном извештају, Путин је на састанку детаљније говорио и о међународним контактима које је остварио у протеклој недељи, а покренута су и актуелна друштвено-економска питања.

Састанку су присуствовали председница Савета Федерације Валентина Матвијенко, председник Државне думе Вјачеслав Володин, заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев, шеф кабинета Кремља Антон Вајно, секретар Савета безбедности Николај Патрушев, министар унутрашњих послова Владимир Калакољцев, министар спољних послова Сергеј Лавров, министар одбране Сергеј Шојгу, директор ФСБ Александар Бортњиков, шеф Спољне обавештајне службе Сергеј Наришкин, специјални изасланик председника за заштиту животне средине, екологију и транспорт Сергеј Иванов, руски премијер Михаил Мишустин борави у посети Туркменистану.

image